Известие

Collapse
No announcement yet.

Премахване на катализатор - "ЗА" и "ПРОТИВ"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщение
    И аз съм ЗА да се маха катализатора,моя го махнах още втория ден след като я купих колата,сложих си резонантно гърне,на газ съм,не ми прави никакви ядове грешки и т.н. сондата,не ми се е повишил шума.В един сервиз ми слагаха гърнето,гледаха някакви каталози какво трябва да е за моята кола и ми сруваше 60 лв.цялата операция.След това си продадох катализатора за 80 лв.И бях с 20 лв. напред.Предната ми кола я правих с тръба и ми звънтеше м/у 2000 и 3000 об.стана по шумна.Преди да сложа тръба колата не вървеше каткто трябва,отидох да диагностика при един приятел,казах му за какво иде реч и той ме накара да дам газ ди изключвател и да задържа за малко така и след което ме прати да си махна катализатора,рече ми/ако не бяхме приятели щях да ти взема 20 лв. за стенда преди да ти каза че ти е запъшен кат-ра/На високите обороти все едно си слага някой ръката на ауспуха.Айде стига толкова съм писал.Колега махай смело и карай.
    А как го е проверил колега , че нещо не разбрах , сложил се е ръката на ауспуха, и като си удрял изключвател е видял , че не духа ли как ?
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
      А как го е проверил колега , че нещо не разбрах , сложил се е ръката на ауспуха, и като си удрял изключвател е видял , че не духа ли как ?
      Не като задържах малко на изключвател и колата си промени звука,започна да се чува едно свистене,и моя човек ми каза че ми е задръстено гърнето и след като му казах че съм сменил всички гърнета и само катализатора съм оставил ми каза че е от него.Като го махнах се оправи всичко.
      sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Не като задържах малко на изключвател и колата си промени звука,започна да се чува едно свистене,и моя човек ми каза че ми е задръстено гърнето и след като му казах че съм сменил всички гърнета и само катализатора съм оставил ми каза че е от него.Като го махнах се оправи всичко.
        Аха а това "свистене" къде точно го чуваш по време на изключвателите или след като отпусниш газта? Я обесни малко по-подобрно мисля , че тази информация ще е доста полезна за всички така наречени бензинки с катализатор.
        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

ooo да

Да ви кажа честно, като отидох да декларирам моята Алфина в даначното ми казаха ,че щом е над 100кс няма никакво значение дали е с катализатор или без- данъка си е един и същ!
          А и аз мисля да го махам моят-била се поотпушвала колицата!
          Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
          2001год 115кс + ремап

Comment

Ми колега то е ясно , че не получаваме никакви облаги това , че колите ни имат катализатор , обаче махането му се пак трябва да отидеш на майстор и сега с тази криза незнам дали се изкупувам дори катализаторите, та затова питах колегата по-горе ако може да даде малко по-подробно обеснение.

Comment

Ми колега то е ясно , че не получаваме никакви облаги това , че колите ни имат катализатор , обаче махането му се пак трябва да отидеш на майстор и сега с тази криза незнам дали се изкупувам дори катализаторите, та затова питах колегата по-горе ако може да даде малко по-подробно обеснение.
              Значи до към 3500 об. звука отзад през гърнето си е нормален,мотора си празни изгорелите газове както трябва и от там нагоре започва леко да свисти все едно някой започва да ти запушва ауспуха и на изключвател се чува повече свистене отколкото нормален звук.
              sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Значи до към 3500 об. звука отзад през гърнето си е нормален,мотора си празни изгорелите газове както трябва и от там нагоре започва леко да свисти все едно някой започва да ти запушва ауспуха и на изключвател се чува повече свистене отколкото нормален звук.
                Мерси колега , ще отворя вратата и ще давам газ да видим дали ще се чуе нещо такова.

Comment

Първоначално публикувано от jzonkom Покажи съобщение
                  Да ви кажа честно, като отидох да декларирам моята Алфина в даначното ми казаха ,че щом е над 100кс няма никакво значение дали е с катализатор или без- данъка си е един и същ!
                  А и аз мисля да го махам моят-била се поотпушвала колицата!
                  Toчно аз съм с 2.4 JTD и естествено и аз нямам облекчение на данъка и като махнах катализатора определено се отпуши...

Ми колега стига си мислил...отиваш махат ти го слагат ти резонантно гърне и си ти! Цялата работа струва с гърнето и труда към 60 лв. Пък след време като намериш и някой да ти откупи катализатора и даже ще си на печалба с 20-30 лв
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Моят катализатор го метнах за 60 кинта мисля, преди два месеца, на турбодизелите на 156, няма мн платина. самият катализатор вътре тежи около 800 грама. на бензинките е повече!
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

искупуват ли ги някаде и струват ли нещо
                      sigpic

Comment

да изкупуват ги, 60 лв на кило, става дума за самият катализатор, но не е нуждо да режеш, те го вземат така, ако искаш мога да потърся номера!?
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

как така нали трябва да го сваля от колата ? Потарси номера да видим какво ще направим .
                          sigpic

Comment

Я ги дай въпросните телефони да говорим и да предприемаме нещо.

Comment

Ето ви нещо интересно как да разберете дали имате проблем със изпускателната система http://www.probe.org.ru/probe_faq.php?faq_id=2 последната снимка

Comment

Първоначално публикувано от RUSEV-BGR Покажи съобщение
                                Ето ви нещо интересно как да разберете дали имате проблем със изпускателната система http://www.probe.org.ru/probe_faq.php?faq_id=2 последната снимка
                                И какво ни учи последната снимка - след като си закупим въпросния вакуумен манометър от 20$, как да тълкуваме показанията на манометъра. Аз съм "благодаря" за такъв метод

"Для данного теста необходимо иметь вакуумный манометр (его стоимость где то около 20$, приобретается в автомагазинах или в магазинах комплектующего оборудования), а также brain.sys & hand.vxd."
                                Last edited by Pepo; d.m.y г., 14:51.
                                156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                                Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Working...
                                X